Dialog Group logo | Dialog Group

Interactieve gepersonaliseerde video’s: de sleutel tot bedrijfsgroei

Interactieve gepersonaliseerde video’s zijn een krachtige tool waarmee bedrijven de betrokkenheid van klanten kunnen vergroten en hun onderneming kunnen laten groeien. Deze opkomende trend biedt bedrijven de mogelijkheid om op een geheel nieuwe manier te communiceren met hun klanten, resulterend in een persoonlijke en aantrekkelijke klantervaring.

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Het resultaat? Verhoogde klantbetrokkenheid, een sterke merkpositionering en niet te vergeten, hogere verkoopcijfers. In dit artikel gaan we dieper in op hoe interactieve gepersonaliseerde video’s kunnen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.

Wat zijn interactieve gepersonaliseerde video’s precies?

Traditionele marketingmethoden worden steeds minder effectief om klanten te bereiken. E-mails worden genegeerd en telefoongesprekken worden als opdringerig ervaren. Om op te vallen in deze drukke markt zijn Interactieve gepersonaliseerde video’s een krachtig hulpmiddel.

Met behulp van databronnen en interactieve elementen worden deze video’s volledig aangepast aan de individuele behoeften van klanten. Dit resulteert in een zeer persoonlijke en dynamische ervaring die gemakkelijk kan worden gedeeld via verschillende kanalen. Interactieve gepersonaliseerde video’s stellen organisaties in staat om klanten beter te bereiken en tegelijkertijd de efficiëntie van hun marketingstrategieën te verbeteren.

3 verschillende toepassingen van interactieve gepersonaliseerde video’s

Bedrijven kunnen interactieve gepersonaliseerde video’s gebruiken voor verschillende doeleinden, waaronder:

1. Verkoop van producten en diensten:

Gebruik interactieve video’s om klanten gedetailleerd inzicht te geven in producten of diensten en help hen bij het nemen van weloverwogen aankoopbeslissingen. Het resultaat? Hogere conversiepercentages en een grotere klanttevredenheid.

2. Genereren van leads:

Zet interactieve video’s in om relevante informatie over potentiële klanten te verzamelen, zoals hun interesses en voorkeuren. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om gepersonaliseerde marketingcampagnes te creëren die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en interesses van individuele klanten.

3. Training en opleiding:

Bedrijven kunnen interactieve video’s gebruiken om hun medewerkers te trainen en onderwijzen. Door de informatie op een interactieve manier aan te bieden, wordt het leerproces interessanter en wordt de informatie beter opgenomen.

FACTS:

Volgens Forbes worden gepersonaliseerde video's gemiddeld 1,6 keer langer bekeken dan niet-gepersonaliseerde video's.

%

Volgens een rapport van Forrester Research kan het gebruik van interactieve video's de merkbetrokkenheid met 33% verhogen.

Volgens een rapport van Hubspot uit 2022 kan het gebruik van gepersonaliseerde video's in marketingcampagnes de conversieratio's met 4,5 keer verhogen.

Creëer Interactieve gepersonaliseerde video’s met behulp van doelgroepgegevens en interactieve functies

Om interactieve gepersonaliseerde video’s te maken, is het belangrijk om eerst relevante gegevens van je doelgroep te verzamelen, zoals hun voorkeuren, interesses en demografische gegevens. Vervolgens kun je deze informatie gebruiken om de video aan te passen aan de kijker.

Er zijn verschillende manieren om gepersonaliseerde video’s te maken, bijvoorbeeld door het gebruik van de naam van de kijker, locatie of laatste aankoop. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden voor interactieve elementen, zoals hotspots, 360°-weergaven, takken en gegevensinvoer.

Vrouw doet een betaling via haar tablet

De kenmerken van een goede interactieve gepersonaliseerde video’s:

Een effectieve interactieve gepersonaliseerde video’s…

… Is ontworpen met de gebruiker in gedachten:

De video is met zorg ontworpen en maakt gebruik van relevante interactiemogelijkheden om de gebruikerservaring te verbeteren.

… Maakt gebruik van gamificatie:

De video maakt gebruik van vertakkingen om meerdere inhoudspaden te creëren, zodat gebruikers een unieke ervaring kunnen kiezen.

… Is afgestemd op de buyer journey:

De video is afgestemd op de fase van de buyer journey waarin de kijker zich bevindt en biedt toegevoegde waarde gedurende elke fase van die reis.

Personalisiertes interaktives Video mit Dialog Group

Samenvatting

Interactieve gepersonaliseerde video’s zijn een krachtige manier om te communiceren met je klanten. Door de juiste strategie te gebruiken en aandacht te besteden aan de gebruikerservaring, kun je een persoonlijke en interessante ervaring creëren. Als je dit goed doet, zal het leiden tot hogere betrokkenheid en verkoopcijfers. Met andere woorden: Interactieve gepersonaliseerde video’s kunnen jouw bedrijf laten groeien.

Wij zijn jouw partner voor interactieve gepersonaliseerde video’s

Ben je op zoek naar manieren om de klantbetrokkenheid van je bedrijf te vergroten? Of wil je jouw verkoopcijfers verhogen door het gebruik van gepersonaliseerde interactieve video’s? Wij helpen je graag om op een persoonlijke en geautomatiseerde manier je klanten te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke introductie en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen!

MEER INSPIRATIE

geoffrey insurance | Dialog Group
Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Geoffrey Insurance, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, versterkte klantrelaties door gepersonaliseerde interactieve video's te gebruiken. Deze video's, gebaseerd op klantinformatie, werden ingezet bij zowel aankoop als contractverlenging, wat leidde tot beter begrip van polissen en hogere klanttevredenheid. Dit succes toont de kracht van geautomatiseerde personalisatie voor effectieve klantcommunicatie.

Lees meer

video en klantbeleving | Dialog Group
Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Leer hoe data in gepersonaliseerde interactieve video's de klantbeleving versterkt en bedrijven in staat stelt betere resultaten en hogere klanttevredenheid te bereiken. Ontdek de impact van realtime data, waarborging van datakwaliteit en het belang van up-to-date informatie. Neem het voortouw in digitale transformatie en verbeter de klantbeleving met interactieve, gepersonaliseerde video's.

Lees meer