Dialog Group logo | Dialog Group

Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

In dit blogartikel gaan we dieper in op de rol van data in gepersonaliseerde interactieve video’s voor het creëren van een geweldige klantbeleving. Hoewel sommige bedrijven nog terughoudend zijn vanwege zorgen over data, laten we zien hoe moderne benaderingen van datagebruik en de juiste implementatie van gepersonaliseerde interactieve video’s leidt tot betere resultaten en een hogere klanttevredenheid.

De kracht van realtime data in interactieve video’s

Het gebruik van realtime data in interactieve video’s heeft een enorme impact op de klantbeleving. Deze video’s worden aangepast aan de individuele ontvanger op basis van actuele gegevens, waardoor de content veel relevanter wordt. Voor organisaties die de GDPR Compliancy in acht nemen, biedt dit een uitgelezen kans om klanten beter te bedienen door optimaal gebruik te maken van hun gegevens. Het motto hierbij is: ‘Think Big, Start Small and Act Fast’.

Datakwaliteit waarborgen

Het is begrijpelijk dat er vragen zijn over de kwaliteit van data. Echter, in gepersonaliseerde interactieve video’s kun je eenvoudig de ontvanger vragen of de informatie nog correct is. Zo vermijd je verkeerde aannames en blijf je relevant. Bovendien biedt de data die uit interactieve video’s wordt verzameld, waardevolle inzichten in het gedrag van klanten, wat weer kan leiden tot een verrijking van hun profielen.

Oude data direct aanpassen

Om een 10+ klantbeleving te bereiken, moet je alle risico’s op het gebruik van verouderde klantgegevens uitsluiten. Door interactieve video’s te koppelen aan realtime databronnen, kan elke unieke video actuele gegevens ophalen op het moment van afspelen. Dit zorgt ervoor dat de content altijd up-to-date is. Ook kunnen tijdens het afspelen van de video gegevens van de ontvanger worden verzameld, wat verdere personalisatie mogelijk maakt.

Durf data in te zetten

Het is tijd om data te verifiëren en te gebruiken om klanten echt verder te helpen. Juiste data resulteert in een positieve gebruikerservaring, terwijl onjuiste data juist negatieve gevolgen kan hebben. Als je twijfelt over de kwaliteit van de data, laat dan de ontvanger zelf keuzes maken om betrouwbare informatie te verkrijgen.

Wacht niet af tot de organisatie klaar is, maar neem zelf het voortouw in de digitale transformatie van de klantbenadering. Ontdek de mogelijkheden van interactieve, gepersonaliseerde video’s en verbeter de klantbeleving aanzienlijk.

De essentiële rol van applicatie modernisering in de groei van je bedrijf

Conclusie

Het gebruik van data in interactieve video’s is essentieel om een 10+ klantbeleving te bereiken. Door realtime data te benutten, de kwaliteit van data te waarborgen en verouderde data direct te updaten kunnen bedrijven klanten beter bedienen en hun ervaring verbeteren. Durf data in te zetten en neem zelf het initiatief in de digitale transformatie om optimaal te profiteren van de kracht van interactieve, gepersonaliseerde video’s. Wil je meer voorbeelden zien van deze innovatieve toepassingen? 

Maak een afspraak voor meer informatie

Wil je dat wij je helpen met het implementeren van interactieve, gepersonaliseerde video’s? Neem dan vrijblijvend contact op met Karine Copier.

Karine cirkel FINAL | Dialog Group

Zullen we kennismaken?

Neem contact op met Karine Copier.

+31 6 549 43 664
[email protected]
LinkedIn: let’s connect

Karine cirkel FINAL | Dialog Group

Zullen we kennismaken?

Neem contact op met Karine Copier.

+31 6 549 43 664
[email protected]
LinkedIn: let’s connect

MEER INSPIRATIE

geoffrey insurance | Dialog Group
Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Geoffrey Insurance, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, versterkte klantrelaties door gepersonaliseerde interactieve video's te gebruiken. Deze video's, gebaseerd op klantinformatie, werden ingezet bij zowel aankoop als contractverlenging, wat leidde tot beter begrip van polissen en hogere klanttevredenheid. Dit succes toont de kracht van geautomatiseerde personalisatie voor effectieve klantcommunicatie.

Lees meer

Vind de juiste balans tussen efficiëntie, toegankelijkheid en menselijk contact in je kanaalstrategie - Dialog Group
Vind de juiste balans tussen efficiëntie, toegankelijkheid en menselijk contact in je kanaalstrategie

Vind de juiste balans tussen efficiëntie, toegankelijkheid en menselijk contact in je kanaalstrategie

Een succesvolle kanaalstrategie vereist een balans tussen efficiëntie, toegankelijkheid en menselijk contact. Te veel kanaalsturing kan leiden tot klantfrustratie en verlies, terwijl luisteren naar klantbehoeften en het bieden van diverse kanalen de klanttevredenheid vergroot en een positieve merkervaring creëert.

Lees meer