Dialog Group logo | Dialog Group

KLANTINTERACTIELAAG

Met de klantinteractielaag zorg je ervoor dat alle digitale klantinteracties persoonlijk zijn én frictieloos verlopen.

De klantinteractielaag

Onmisbaar voor een excellente customer experience

De interactie die je als organisatie met een klant hebt, is vaak versplinterd over verschillende kanalen, systemen, processen en afdelingen.
Hoe zorg je ervoor, ondanks allerlei interne factoren, dat alle digitale klantinteracties toch persoonlijk zijn en frictieloos verlopen?

Met de klantinteractielaag krijg je de regie terug over alle systemen, processen en afdelingen die met klantinteractie te maken hebben. Slaag je er in om dit allemaal goed met elkaar te laten samenwerken en te laten aansluiten op alle kanalen waarop je klanten in contact komen met je organisatie? Dan heb je een stevige basis om binnen de klantreizen een optimale klantbeleving te bereiken.

De klantinteractielaag is een manier om alle interacties tussen klanten en medewerkers beter te organiseren, inclusief de daarvoor benodigde systemen en processen. Het is een manier van werken waarbij wij je helpen met het verbinden van de systemen en afdelingen binnen je organisatie.

Je kunt de klantinteractielaag zien als een luchtverkeersleider die meerdere vluchten (of meerdere vliegtuigen in de lucht) tegelijk moet begeleiden. Alle klantinteracties moeten in goede banen worden geleid.

STAP-VOOR-STAP RICHTING EEN KLANTINTERACTIELAAG

Je bent niet de enige die moeite heeft om alle binnenkomende en uitgaande digitale klantinteracties in goede banen te leiden. Complexe IT-processen, verkeerd of onvoldoende gebruik van data en neuzen die niet dezelfde kant op staan… We get it!

Wij helpen je stap-voor-stap om van probleem naar een oplossing te komen

Toelichting:

1. Herkenbare uitdagingen in klantinteractie
Heb je ontevreden klanten door lange wachttijden? Communiceren jullie nog niet persoonlijk genoeg of komen daar nog teveel handelingen bij kijken? Zoek uit waar jouw organisatie tegenaan loopt bij (het verbeteren van) alle klantinteracties.
2. Oorzaken bij bedrijven
Een e-mailadres wijziging door een klant lijkt een eenvoudige aanpassing, maar aan de achterkant beginnen allerlei motoren te draaien. De IT-afdeling wil de data veilig opslaan, de marketingafdeling wil de data gebruiken om real-time een geautomatiseerde, maar toch gepersonaliseerde reactie terug te geven en de klantenservice wil altijd beschikken over de meest actuele gegevens. Iedere afdeling heeft eigen doeleinden en daardoor ontstaat er versplintering.
3. De klantinteractielaag
Grotere organisaties bestaan uit meerdere afdelingen en maken gebruik van veel systemen en processen. Daar is niks mis mee, zolang je er als organisatie regie over voert en onderlinge integraties realiseert. Systemen moeten medewerkers en klanten ondersteunen. Niet andersom. Om de regie terug te krijgen of te behouden kun je een klantinteractielaag aan je organisatie toevoegen.
4. Klanten voor het leven
De klantinteractielaag brengt alle systemen en processen bij elkaar die invloed hebben op de interactie met je klant. Zo kun je real-time relevante ervaringen bieden aan je klant, worden je bedrijfsprocessen efficiënter, verlaag je je kosten en krijg je grip op jouw klantinteractie. En… krijg je klanten voor het leven!
Philippe Van Nieuwenborgh | Dialog Group

Heb je vragen over de klantinteractielaag of wil je weten hoe je dit binnen jouw organisatie optimaal ingericht krijgt?

Neem dan contact op met Philippe Van Nieuwenborgh

+31 30 656 61 40
[email protected]

Sommige functionaliteiten binnen de klantinteractielaag zijn onmisbaar wanneer je de interactie met jouw klant digitaal en persoonlijk wilt maken. Hieronder noemen we de functionaliteiten die je binnen de klantinteractielaag met elkaar kunt verbinden.

EEN GREEP UIT DE SYSTEMEN DIE WIJ KUNNEN INTEGREREN

VAN KLANTGERICHT DENKEN NAAR KLANTGERICHT DOEN?

Download gratis de whitepaper

In dit whitepaper helpen we je op weg met de grootste uitdagingen van het moment: complexe organisatiestructuren, een complex IT-landschap en matige kwaliteit van (klant)data:

Accepteer marketing-cookies om dit formulier in te schakelen.