Dialog Group logo | Dialog Group

TELECOM

Buitengewoon goed bereikbaar zijn, ook tijdens piekmomenten. Stroomlijn je klantinteracties over de gehele organisatie.

✔ Schaalbare customer service en kostenbeheersing
✔ 24/7 customer service bieden zonder lange wachtrijen
✔ Klanten helpen, zoals je zelf geholpen wilt worden

Customer service snel overbelast? Maak ‘m schaalbaar

Tel ze maar eens bij elkaar op. Al die telefoontjes, chatberichten, pb’s en e-mails. Je komt al snel op duizenden contactmomenten per dag! En dan zijn piekmomenten, zoals bij een storing, nog niet meegerekend. Gelukkig zijn hier vandaag de dag genoeg oplossingen voor om de vraag op te vangen. Maar wat past het beste bij jouw organisatie en hoe maak je het je klant zo eenvoudig mogelijk?

Wij helpen je al deze interacties in de gehele klantreis digitaal te optimaliseren. Zodat je klant via ieder touchpoint een geweldige, gepersonaliseerde service ervaart. Hoe? Door ervoor te zorgen dat jij de regie hebt over alle systemen, processen en afdelingen die met klantinteractie te maken hebben. In combinatie met oplossingen die datagedreven, digitale selfservice mogelijk maken.

Kortom: we zetten alles op alles om consistente klantbelevingen te realiseren. Zo word je klantcommunicatie nog persoonlijker en overstijg je het vertrouwen van je klanten. Wedden dat zij niet overstappen naar je concurrent?

FEITEN EN CIJFERS:

%

Telecombedrijven staan met een NPS-score van gemiddeld 31 onderaan de lijst van industrieën. Werk aan de winkel dus om de klantloyaliteit te verbeteren.

Bron: Uniphore

%

Steeds meer telecombedrijven omarmen cloud computing en zeggen oude IT-infrastructuren vaarwel zodat zij sneller kunnen inspelen op de veranderende behoeften van klanten.

Bron: Tridens

%

AI-chatbots kunnen telecomklanten een 24/7 klantenservice bieden. Dit is van onschatbare waarde bij onvoorspelbare omstandigheden, zoals een storing.

Bron: Dialog Group

Onze belofte: grip op al je klantinteracties

De interactie die je met een klant hebt, is vaak versplinterd over verschillende kanalen, medewerkers, systemen, processen en afdelingen. Hoe krijg je hier grip op met de complexiteit van legacy, goed gebruik van data en versplinterd ownership?

Wij zorgen ervoor dat al je digitale klantinteracties persoonlijk en frictieloos verlopen, zonder het proces ingewikkeld of tijdrovend te maken. Dit doen wij met behulp van onze klantinteractielaag.

Het resultaat? Een schaalbare customer service, een gestroomlijnd proces, een groeiende omzet én meer tevreden klanten.

ONZE OPLOSSINGEN VOOR TELECOMBEDRIJVEN

Z

Onboarding nieuwe klanten

Begeleid nieuwe klanten stap voor stap in hun digitale onboarding-traject. Bijvoorbeeld via een gepersonaliseerde, interactieve video. Dat geeft je gelijk de kans om relevante klantinformatie te verzamelen. Zonder vertraging, extra werk of vragen.

Klantvriendelijk factureren en betalen

Informeer klanten proactief en laagdrempelig over hun factuur. Leg alles in begrijpelijke taal uit aan de hand van persoonlijke data. Toon begrip als je betaalproblemen bij je klant signaleert en biedt proactief en geautomatiseerd oplossingen aan via elk touchpoint.

Schaalbare customer service

Maak je klantenservice schaalbaar tijdens piekmomenten of onderbezetting door bijvoorbeeld een Digitale Collega in te zetten. Ondersteun dat met WhatsApp, een Mijn-omgeving, je app en interactieve, persoonlijke video’s… Voilà, je klant wordt overal herkend en snel geholpen. En je medewerkers houden tijd over om klanten te helpen die het echt nodig hebben.

Selfservice

Steeds meer klanten omarmen selfservice. Geef ze dus die mogelijkheid. Stap eens in de schoenen van je klant. Hoe fijn is het als ze bijvoorbeeld hun abonnement kunnen upgraden zonder te bellen, chatten of mailen?

TEVREDEN OPDRACHTGEVERS:

Niet volledig digitaal, maar wel persoonlijk | ‘We versturen nog documenten per post, denk aan een abonnementsbevestiging. We zien dit niet als interactieve communicatie, maar als communicatie waar de klant om gevraagd heeft. De manier waarop we documenten generen past binnen onze digital first strategie. Ze worden volledig gepersonaliseerd. Om dit te realiseren, hebben we 17 jaar geleden Dialog Group benaderd.”

Kris De Graeve
Telenet

Telenet logo
Dialog Group - opdrachtgevers - VodafoneZiggo

OPLOSSINGEN PER AFDELING

IT

Zet als moderne interne dienstverlener bestaande systemen naar je hand voor betere klantinteracties.

KLANTENSERVICE

Maak het makkelijk, frictieloos en leuk voor je klant om zaken met jou te doen.

MARKETING & INNOVATIE

Win klanten voor het leven door interacties écht persoonlijk te maken.

WAAROM JE OP ONS KUNT REKENEN

30+ jaar ervaring

We weten tegen welke uitdagingen jij aanloopt

Certificeringen

ISAE3000, ISO27001,
FSQS-NL, EcoVadis Zilver, NEN7510

Technologiepartners

Die je helpen excellente klantbelevingen te realiseren

80+ professionals

Die snappen welke drempels jouw klant ervaart

Benelux & DACH

Met kantoren in Nederland, België en Duitsland

Alles waarmee we je kunnen helpen in één overzicht

Vul je gegevens in en download direct:

Accepteer marketing-cookies om dit formulier in te schakelen.