Dialog Group logo | Dialog Group

Optimaliseer je marketingstrategie met interactieve gepersonaliseerde video’s

In deze tijd is het van cruciaal belang om de aandacht van je publiek te pakken en vast te houden om je marketingdoelen te bereiken. Maar hoe doe je dat op een persoonlijke manier? Nou, dat kan met gepersonaliseerde interactieve video’s! In dit artikel vertellen we je over hoe dit type video jou kan helpen om betere marketingresultaten te behalen en hoe je ze zelf kunt maken.

Wat zijn interactieve gepersonaliseerde video’s?

Wellicht heb je het zelf al eens meegemaakt: je kijkt naar een video en het lijkt alsof deze speciaal voor jou is gemaakt. En dat is precies wat gepersonaliseerde interactieve video’s doen! Ze worden aangepast aan jouw individuele voorkeuren en behoeften.

Bijvoorbeeld een video voor een e-commerce website die begint met het begroeten met je voornaam. En die je vervolgens een paar verschillende opties aanbiedt op basis van je zoekgeschiedenis en eerdere aankopen. Als je eerder een paar sneakers hebt gekocht, toont de video je verschillende relevante sneaker-opties in plaats van hoge hakken of sandalen.

Vervolgens kun je door de verschillende opties navigeren en meer informatie vinden over de schoenen die je het meest interesseren. Door deze persoonlijke touch voel je je meer betrokken bij de boodschap en dit leidt vaak tot hogere betrokkenheid en een hogere conversieratio.

Voordelen van gepersonaliseerde interactieve video’s voor marketing

Gepersonaliseerde interactieve video’s bieden tal van voordelen voor marketeers. Hieronder staan 5 belangrijke voordelen:

Voordeel 1: Verhoogde betrokkenheid en hogere conversieratio’s

Gepersonaliseerde interactieve video’s bieden een op maat gemaakte ervaring voor kijkers en dit leidt tot een hogere betrokkenheid en een hogere conversieratio. Volgens een onderzoek van Hubspot hebben bedrijven die video’s op hun website gebruiken een 41% hogere CTR dan bedrijven die dat niet doen.

Voordeel 2: Gerichte marketing

Door verschillende routes door de video aan te bieden, kunnen marketeers inzicht krijgen in de interesses van kijkers en hun marketingstrategieën daarop aanpassen. Het resultaat? Betere targeting en dus tot een hogere ROI.

Voordeel 3: Verhoogde merkbekendheid en,- loyaliteit

Gepersonaliseerde interactieve video’s helpen bij het opbouwen van merkbekendheid en merkloyaliteit. Door gebruik te maken van interactieve elementen in de video, kunnen marketeers de kijkers betrekken bij het merk en de boodschap overbrengen op een meer aansprekende manier. Hierdoor ontstaat er een hogere betrokkenheid bij de klant en uiteindelijk tot een ook een hogere merkloyaliteit.

Kind knuffelt vader | Dialog Group

Voordeel 4: Verbeterde klantenservice

Interactieve video’s kunnen ook worden gebruikt voor het verbeteren van de klantenservice. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld interactieve tutorials maken om klanten te helpen bij het oplossen van problemen met producten of diensten. Door interactieve elementen zoals quizzes en feedbackformulieren toe te voegen, kunnen bedrijven feedback verzamelen van klanten en hun diensten verbeteren op basis van deze feedback.

Voordeel 5: Verhoogde conversieratio’s

Interactieve video’s kunnen leiden tot hogere conversieratio’s omdat ze kijkers helpen bij het nemen van beslissingen en het begrijpen van complexe informatie. Door interactieve elementen zoals polls en quizzen toe te voegen, krijgen ondernemingen inzicht in de voorkeuren en behoeften van kijkers en daarop kunnen ze hun marketingstrategieën weer aanpassen.

Hoe maak je gepersonaliseerde interactieve video’s?

Kies het juiste softwareprogramma

Het maken van gepersonaliseerde interactieve video’s is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar er zijn verschillende platforms en tools die het proces gemakkelijker maken. In wezen gaat het erom dat marketeers een video maken die persoonlijke elementen bevat, zoals de voornaam van de kijker of andere persoonlijke informatie. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende softwareprogramma’s die deze functie bieden.

Creëer paden door de video heen

Een van de belangrijkste aspecten van het creëren van gepersonaliseerde video’s is het creëren van verschillende paden door de video heen – op basis van de interesses van de kijker. Dit is waar het concept van interactieve video om de hoek komt kijken. De kijker kan bepalen welk pad hij of zij volgt door te klikken op verschillende opties die in de video worden aangeboden. Het is alsof de kijker zijn of haar eigen unieke ervaring creëert terwijl hij of zij door de video navigeert.

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

Ontwikkel een goed script

Om een ​​gepersonaliseerde interactieve video te maken, moet je verschillende elementen combineren. Allereerst heb je een script nodig dat de video op een boeiende manier presenteert. Het scenario moet worden geschreven met de verschillende paden die de kijker kan volgen in gedachten. Daarnaast heb je software nodig om de video te maken en te bewerken, en om de verschillende paden te integreren.

Combineer verschillende elementen slim

Het maken van gepersonaliseerde interactieve video’s is een proces dat verschillende elementen combineert, waaronder scripting, videoproductie en software-integratie. Wij adviseren je graag over de platforms en tools die het proces gemakkelijker maken, en we helpen je met het implementeren. Hierdoor kun jij als marketeer boeiende en gepersonaliseerde video’s maken die jouw publiek aanspreken.

Enkele ideeën om gepersonaliseerde interactieve video’s als marketing instrument in te zetten:

  • Op een landingspagina om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten en de conversieratio te verhogen.
  • In e-mails om de open- en klik ratio’s te verbeteren en de betrokkenheid van abonnees te vergroten.
  • Gebruik gepersonaliseerde interactieve video’s om potentiële klanten te converteren door hen gerichte aanbiedingen te tonen op basis van hun interesse en gedrag.
  • Verhoog de betrokkenheid van klanten door gepersonaliseerde video’s te tonen die zich aanpassen aan hun individuele behoeften en voorkeuren.
  • Versterk de merkloyaliteit door gepersonaliseerde video’s te maken die de klanten het gevoel geven dat ze een persoonlijke band hebben met het merk.
  • Creëer een unieke ervaring voor elke klant door gepersonaliseerde video’s te maken die zich aanpassen aan hun geografische locatie, taal en demografische kenmerken.
  • Verhoog de conversie ratio door gepersonaliseerde video’s te maken die zich aanpassen aan de fase van de klantreis waarin de klant zich bevindt.
  • Verhoog de retentie van klanten door gepersonaliseerde video’s te maken die tips, suggesties en aanbevelingen bieden op basis van eerdere aankopen en interesses.
Gepersonaliseerde interactieve video's optimaliseren je marketingprestaties Dialog Group

Conclusie: zijn gepersonaliseerde interactieve video’s de moeite waard om mee aan de slag te gaan?

Jazeker; interactieve video’s zijn een krachtig hulpmiddel voor marketeers om hun boodschap op een boeiende en aansprekende manier over te brengen aan hun doelgroep. Door gebruik te maken van interactieve elementen zoals quizzes, polls en feedbackformulieren, kunnen marketeers niet alleen betrokkenheid en interesse bij hun doelgroep stimuleren, maar ook waardevolle inzichten verzamelen over de interesses en behoeften van hun doelgroep.

Met de juiste targeting en personalisatie kunnen interactieve video’s ook leiden tot hogere conversieratio’s en een hogere ROI. Bovendien kunnen ze worden gebruikt voor het verbeteren van de klantenservice en het opbouwen van merkbekendheid en merkloyaliteit.

Als marketeer moet je daarom zeker overwegen om interactieve video’s op te nemen in je marketingstrategie. Het is een krachtige manier om je doelgroep te bereiken en een blijvende indruk achter te laten.

Maak een afspraak voor meer informatie

Wil je dat wij je helpen met het implementeren van gepersonaliseerde interactieve video’s? Neem dan vrijblijvend contact op met Karine Copier.

Karine cirkel FINAL | Dialog Group

Zullen we kennismaken?

Neem contact op met Karine Copier.

+31 6 549 43 664
[email protected]
LinkedIn: let’s connect

Karine cirkel FINAL | Dialog Group

Zullen we kennismaken?

Neem contact op met Karine Copier.

+31 6 549 43 664
[email protected]
LinkedIn: let’s connect

MEER INSPIRATIE

geoffrey insurance | Dialog Group
Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Geoffrey Insurance, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, versterkte klantrelaties door gepersonaliseerde interactieve video's te gebruiken. Deze video's, gebaseerd op klantinformatie, werden ingezet bij zowel aankoop als contractverlenging, wat leidde tot beter begrip van polissen en hogere klanttevredenheid. Dit succes toont de kracht van geautomatiseerde personalisatie voor effectieve klantcommunicatie.

Lees meer

video en klantbeleving | Dialog Group
Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Leer hoe data in gepersonaliseerde interactieve video's de klantbeleving versterkt en bedrijven in staat stelt betere resultaten en hogere klanttevredenheid te bereiken. Ontdek de impact van realtime data, waarborging van datakwaliteit en het belang van up-to-date informatie. Neem het voortouw in digitale transformatie en verbeter de klantbeleving met interactieve, gepersonaliseerde video's.

Lees meer