Dialog Group logo | Dialog Group

Concurrentievoordeel behalen met applicatie modernisering: een must voor elk bedrijf

Het runnen van een bedrijf vereist – nu nog meer dan ooit – een snellere groei, meer strategische innovatie, snellere time-to-market én betere inzichten. Als IT-organisatie sta je daardoor voor een dringende noodzaak om je applicaties te moderniseren en te migreren.

Er zijn initiatieven gaande die onder andere hybride enterprise cloud, data, mobiliteit en edge omvatten. De oude legacy-applicaties en -infrastructuur die al zo lang in de behoeften van IT voorzien, kunnen de nieuwe eisen simpelweg niet meer bijhouden. Dit artikel gaat hier dieper op in en geeft je direct toepasbare tips.

Wat is applicatie modernisering en waarom wil je hierin investeren?

Applicatie modernisering is de methode en het proces om verouderde bedrijfssoftware aan te passen aan de huidige bedrijfsbehoeften. Je moet strategieën ontwikkelen en moderne processen en geavanceerde tools gebruiken. Dit resulteert in snelheid en flexibiliteit die legacy-applicaties missen. Deze strategie vermindert de behoefte aan interne IT-infrastructuur en de bijbehorende kosten.

Het moderniseren van applicaties biedt organisaties meer flexibiliteit, snelheid, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging. Dat klinkt goed, toch?

De uitdagingen bij het moderniseren van applicaties: complexe afhankelijkheden en menselijke factoren

Weer verwijderen - conceptfoto: AdobeStock_596761214_Preview

Net als jij weten we dat het moderniseren van applicaties helaas geen eenvoudige taak is. De complexe afhankelijkheden tussen bedrijfsprocessen en de onderliggende IT-diensten zijn voor veel mensen moeilijk te begrijpen.

Workloads moeten worden geselecteerd op basis van kosten, geschiktheid en bruikbaarheid voor het juiste platform. ROI-modellen en bedrijfscontinuïteit moeten worden overwogen, en de enorme uitdaging van het uitvoeren van grote migraties mag niet worden onderschat…

En dan zijn er ook nog menselijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het versnellen van een migratie vereist een steile leercurve van de organisatie, aanpassing van de bedrijfscultuur, en dit alles moet worden gedaan in een omgeving waar IT-rollen moeilijk te vervullen zijn.

Het moderniseren van applicaties met microservices, API’s, containers en serverloze applicaties

Containers

Een goede manier om applicaties te moderniseren is door microservices en API’s te gebruiken om nieuwe applicaties te bouwen en deze te verbinden met andere applicaties. Aan de andere kant kan het gebruik van containers en serverloze applicaties helpen bij het moderniseren van bestaande applicaties.

Containers zijn lichtgewicht, gestandaardiseerde softwarepakketten die de applicatie en al zijn afhankelijkheden bevatten, zoals bibliotheken en configuratiebestanden. Containers maken het gemakkelijker om applicaties te verplaatsen tussen verschillende omgevingen, zoals van een ontwikkelomgeving naar een productieomgeving. Ook niet onbelangrijk; het vermindert de kans op inconsistenties en compatibiliteitsproblemen.

Serverless computing

Serverless computing is een andere manier om applicaties te moderniseren. In plaats van te werken met fysieke of virtuele servers, wordt de code uitgevoerd in een serverloze omgeving, waarbij de infrastructuur automatisch wordt geschaald op basis van de vraag van de applicatie. Dit maakt het eenvoudiger om te schalen en te beheren en helpt bij het verminderen van kosten omdat de infrastructuur alleen wordt gebruikt wanneer dat nodig is.

Microservices en API’s

Het gebruik van microservices en API’s kan ook helpen bij het moderniseren van applicaties. Microservices zijn kleine, onafhankelijke diensten die samenwerken om een ​​applicatie te vormen. Door applicaties op deze manier te ontwerpen, kan elke service onafhankelijk worden beheerd en bijgewerkt, waardoor het gemakkelijker wordt om functies toe te voegen en problemen op te lossen. API’s, aan de andere kant, maken het gemakkelijker om gegevens uit te wisselen tussen applicaties en om nieuwe applicaties te bouwen die werken met bestaande applicaties.

Hoe applicatie modernisering bedrijven kan helpen om concurrentievoordeel te behalen

Alle bovenstaande technologieën kunnen worden gebruikt om applicaties te moderniseren en ze beter aan te passen aan de behoeften van de moderne zakelijke omgeving. Door moderne technologieën te gebruiken, kunnen bedrijven flexibeler zijn en sneller reageren op veranderende eisen. Dit kan helpen om concurrentie voor te blijven en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Ihre Kunden sind bereit für die Zukunft - Ihr Customer Communication Management auch? | Dialog Group

Tips voor een succesvolle modernisering van je applicaties met de nieuwste technologieën

Het moderniseren van applicaties is geen eenvoudige taak en vereist een grondige planning en implementatie. Hieronder geven we je graag wat tips om je op weg te helpen bij het moderniseren van je applicaties:

1. Begin met een grondige evaluatie van je huidige systemen en processen. Identificeer de gebieden die het meest in aanmerking komen voor modernisering en bepaal welke technologieën het meest geschikt zijn voor je bedrijf.

2. Zorg voor een solide basis door je infrastructuur te upgraden en te moderniseren. Containers, microservices en serverless architecturen bieden flexibiliteit en schaalbaarheid voor je applicaties.

3. Implementeer een Agile-ontwikkelingsproces. Dit betekent dat je sneller kunt integreren en je applicaties sneller kunt leveren. Dit is vooral belangrijk omdat bedrijven sneller moeten reageren op veranderende eisen.

4. Zorg voor de juiste training voor je personeel. Het is belangrijk dat je medewerkers de nieuwe technologieën begrijpen en weten hoe ze ermee kunnen werken om de maximale voordelen te behalen.

5. Overweeg om samen te werken met een ervaren partner voor de modernisering van je applicaties. Een ervaren partner kan je helpen bij het plannen en implementeren van de modernisering van je applicaties, en kan je begeleiden bij de keuze van de juiste technologieën en processen.

6. In de moderne zakelijke omgeving is het essentieel om voortdurend te evolueren en te innoveren om relevant te blijven. Door je applicaties te moderniseren met behulp van de nieuwste technologieën, kun je jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen en je concurrenten een stap voor blijven.

Neem contact op met Dialog Group voor succesvolle applicatie modernisering

Schakel een vertrouwde partner in die diepgaande branchekennis heeft en de juiste aanpak heeft om migratie te stimuleren. Wij beschikken over volledige mogelijkheden voor het moderniseren van applicaties. We weten hoe we veelvoorkomende problemen op kunnen lossen, zodat migranten niet verkeerd lopen.

Karine cirkel FINAL | Dialog Group

Zullen we kennismaken?

Neem contact op met Karine Copier.

+31 6 549 43 664
[email protected]
LinkedIn: let’s connect

Karine cirkel FINAL | Dialog Group

Zullen we kennismaken?

Neem contact op met Karine Copier.

+31 6 549 43 664
[email protected]
LinkedIn: let’s connect

MEER INSPIRATIE

geoffrey insurance | Dialog Group
Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Geoffrey Insurance, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, versterkte klantrelaties door gepersonaliseerde interactieve video's te gebruiken. Deze video's, gebaseerd op klantinformatie, werden ingezet bij zowel aankoop als contractverlenging, wat leidde tot beter begrip van polissen en hogere klanttevredenheid. Dit succes toont de kracht van geautomatiseerde personalisatie voor effectieve klantcommunicatie.

Lees meer

video en klantbeleving | Dialog Group
Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Leer hoe data in gepersonaliseerde interactieve video's de klantbeleving versterkt en bedrijven in staat stelt betere resultaten en hogere klanttevredenheid te bereiken. Ontdek de impact van realtime data, waarborging van datakwaliteit en het belang van up-to-date informatie. Neem het voortouw in digitale transformatie en verbeter de klantbeleving met interactieve, gepersonaliseerde video's.

Lees meer