Dialog Group logo | Dialog Group

HypoTop 2022

Terugblik HypoTop in Almere op 8 november 2022

HypoTop en het bijbehorende platform ClientOfficer.nl zijn opgericht om binnendienstmedewerkers/Client Officers en adviseurs te ondersteunen op het gebied van actief klantbeheer.

Het was de tweede keer sinds 2019 dat het event fysiek te bezoeken was; vorig jaar werd nog een online editie georganiseerd. Vooral voor de vele aanwezige binnendienstmedewerkers was het daarom leuk om tijdens deze HypoTop-editie weer eens van gedachten te kunnen wisselen met branchegenoten.

Ondanks de corona hebben hypotheekadvieskantoren het de afgelopen onverminderd druk gehad. Nu de woningmarkt begint af te koelen, wordt het weer tijd om te kijken naar de bestaande klanten. Daarom wordt actief klantbeheer een bijna noodzakelijke aanvulling voor advieskantoren.

De spil voor een langdurige relatie met de klant is een succesvolle samenwerking tussen binnendienstmedewerker en adviseur.

Op 8 november was HypoTop in Almere. Namens Nationale Waarborg B.V. verzorgden Jan Verstegen en Dennis Koorn de workshop: “Financiën saai? Niet met een jaarlijkse check!”. Zoek jij naar een eenvoudige manier waarmee je kunt inventariseren wat er speelt in de financiële huishouding van jouw klant en hoe je dit up-to-date kan houden? Dat kan met de Digitale Collega.

FOTOVERSLAG