APPLICATIESPECIALIST (32-40 uur p.w.)

Locatie: Nederland

Kom bij ons werken als applicatiespecialist

Heb jij kennis van HTML en XML en wil je jouw kennis inzetten om organisaties te helpen bij hun (digitale) communicatie richting klanten? Dan hebben wij voor jou een mooie uitdaging! We zijn op zoek naar een applicatiespecialist voor ons team in Nederland (40 uur per week, 32-36 is bespreekbaar).

Wat ga je doen?

Voor onze klanten is het belangrijk dat zij tijdig en op een relevante manier communiceren met hun eigen klanten. Klantinteractie-oplossingen zorgen ervoor dat de klantcommunicatie via alle kanalen een consistente, gepersonaliseerde klantbeleving waarborgt. Banken, verzekeraars, energiemaatschappijen, printserviceproviders en tal van andere organisaties moeten al deze kritische bedrijfscommunicatie vaak in hoge aantallen verwerken binnen een strakke time-to-market.

Wij leiden je op tot expert op het gebied van klantinteractie- en communicatie-oplossingen. Je zet jouw expertise in bij projecten bij onze klanten. Je onderhoudt en ontwikkelt templates voor klantinteractie, je kunt hierbij denken aan een digitale brief, een e-mail en andere interactieve documenten.

Je adviseert en werkt samen met je (externe) collega’s bij het oplossen van defects en/of incidenten. Je implementeert nieuwe functionaliteiten en bent in staat bestaande functionaliteiten te wijzigen. Je documenteert de applicaties en houdt deze up-to-date.

Dit hebben wij jou te bieden:

Het is een fulltime functie voor 40 uur per week. Wil je 32 of 36 uur werken, dan is dat zeker bespreekbaar. We werken hybride dat inhoudt dat je een deel van je werkweek bij de klant werkt en een deel vanuit een andere werkplek. Dat kan vanuit huis maar nog liever zien we je op ons kantoor waar je ook andere collega’s ontmoet. Op dit moment werken wij aan een nieuw Performance Management Systeem waarin alle ruimte aanwezig is voor persoonlijke ontwikkeling.

Wie wij zoeken:

  • NJe beschikt over een bachelor of master informatica.
  • NJe hebt kennis van HTML/XML.
  • NKennis van JavaScript of CSS is een pré.
  • NJe bent Nederlandstalig en beheerst de Engelse taal.
  • NJe kunt goed luisteren en bent niet te bescheiden.
  • NJe durft initiatief te nemen en hebt de ambitie om door te groeien naar de functie solution specialist of consultant.
  • NWerkervaring in een business-omgeving is een pré.

Is dit een functie die bij jou past?

Heb je interesse? Leuk! Stuur dan jouw motivatie en CV aan Karen van Vliet, HR Manager. Zij is bereikbaar via recruitment@dialoggroup.eu.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Dan kun je terecht bij Rob van Barlingen, manager Dialog Services. Hij is bereikbaar via rob.vanbarlingen@dialoggroup.eu of telefonisch via 030-6566140.

Een Pré Employment Screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

LEER ONS ALVAST WAT BETER KENNEN:

Customer experienceCustomer serviceDigitale transformatieOmnichannel
Digitale toegankelijkheid gaat verder dan een pdf

Digitale toegankelijkheid gaat verder dan een pdf

Een persoon met een auditieve beperking wordt nooit een tevreden klant als de enige manier om met jouw organisatie te communiceren via de telefoon is. Terwijl een persoon met een visuele beperking geen informatie wil ontvangen via een video. Maar ook een persoon zonder een beperking kan tegen problemen aanlopen in contact met jouw organisatie....

Lees meer

Customer experienceCustomer serviceDigitale transformatieOmnichannelSelfservice
Klantvriendelijk incasseren: focus op deze drie pijlers

Klantvriendelijk incasseren: focus op deze drie pijlers

Steeds meer instellingen, bedrijven en incassobureaus kijken kritischer naar hun betaal- en incassoprocessen. Misschien ben jij daar op dit moment ook wel mee bezig. In dit artikel lees hoe je betalingen en incasso’s klantvriendelijker, persoonlijker en geautomatiseerd kunt maken, tegen lagere operationele kosten.

Lees meer

Share This