APPLICATIESPECIALIST BELGIË (38 uur p.w.)

Solliciteer vóór 30 juni 2022

Kom bij ons werken als applicatiespecialist

Heb jij kennis van HTML en XML en wil je jouw kennis inzetten om organisaties te helpen bij hun (digitale) communicatie richting klanten? Dan hebben wij voor jou een mooie uitdaging! We zijn op zoek naar een applicatiespecialist voor ons team in België, Mechelen (38 uur per week).

Solliciteer vóór 30 juni 2022.

Wat ga je doen?

Voor onze klanten is het belangrijk dat zij tijdig en op een relevante manier communiceren met hun eigen klanten. Klantinteractie-oplossingen zorgen ervoor dat de klantcommunicatie via alle kanalen een consistente, gepersonaliseerde klantbeleving waarborgt. Banken, verzekeraars, energiemaatschappijen, printserviceproviders en tal van andere organisaties moeten al deze kritische bedrijfscommunicatie vaak in hoge aantallen verwerken binnen een strakke time-to-market.

Wij leiden je op tot expert op het gebied van klantinteractie- en communicatie-oplossingen. Je zet jouw expertise in bij projecten bij onze klanten. Je onderhoudt en ontwikkelt templates voor klantinteractie, je kunt hierbij denken aan een digitale brief, een e-mail en andere interactieve documenten.

Je adviseert en werkt samen met je (externe) collega’s bij het oplossen van defects en/of incidenten. Je implementeert nieuwe functionaliteiten en bent in staat bestaande functionaliteiten te wijzigen. Je documenteert de applicaties en houdt deze up-to-date.

Dit hebben wij jou te bieden:

Het is een fulltime functie voor 38 uur per week. We werken hybride, dat houdt in dat je een deel van je werkweek bij de klant werkt en een deel vanuit een andere werkplek. Dat kan vanuit huis, maar liever nog zien we je op ons kantoor in hartje Mechelen waar je ook andere collega’s ontmoet.

Op dit moment werken we aan een nieuw Performance Management Systeem waarin alle ruimte aanwezig is voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat kan je nog meer van ons verwachten:

  • een wagen
  • extralegale voordelen zoals dubbel vakantiegeld, eindejaarspremie, groepsverzekering en hospitalisatieverzekering.

Wie wij zoeken:

  • NJe beschikt over een bachelor of master informatica.
  • NJe hebt kennis van HTML/XML.
  • NKennis van JavaScript of CSS is een pré.
  • NJe bent Nederlandstalig / Vlaams en beheerst de Engelse taal.
  • NJe kunt goed luisteren en bent niet te bescheiden.
  • NJe durft initiatief te nemen en hebt de ambitie om door te groeien naar de functie solution specialist of consultant.
  • NWerkervaring in een business-omgeving is een pré.

Is dit een functie die bij jou past?

Heb je interesse? Leuk! Stuur dan jouw motivatie en CV vóór 30 juni 2022 aan Karen van Vliet, HR Manager. Zij is bereikbaar via recruitment@dialoggroup.eu.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Dan kun je terecht bij Rob van Barlingen, manager Dialog Services. Hij is bereikbaar via rob.vanbarlingen@dialoggroup.eu of telefonisch via 030-6566140.

Een Pré Employment Screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

LEER ONS ALVAST WAT BETER KENNEN:

Customer experienceCustomer serviceDigitale transformatieOmnichannelSelfservice
Klantvriendelijk incasseren: focus op deze drie pijlers

Klantvriendelijk incasseren: focus op deze drie pijlers

Steeds meer instellingen, bedrijven en incassobureaus kijken kritischer naar hun betaal- en incassoprocessen. Misschien ben jij daar op dit moment ook wel mee bezig. In dit artikel lees hoe je betalingen en incasso’s klantvriendelijker, persoonlijker en geautomatiseerd kunt maken, tegen lagere operationele kosten.

Lees meer

Share This