Dialog Group logo | Dialog Group
onesurance x dialoggroup

Bunnik, 27 mei 2024 – Waar velen alleen nog praten over AI, hebben Onesurance en Dialog Group een strategische samenwerking waarbij actief klantbeheer in de verzekeringssector door middel van geavanceerde AI-technologie succesvol wordt ingezet voor een internationale klantenkring.

Innovatieve AI-technologie

Veel verzekeraars, volmachten en intermediairs concentreren zich op klantwerving, terwijl kansen bij bestaande klanten vaak onbenut blijven. Onesurance en Dialog Group streven ernaar dit te veranderen door actief klantbeheer te implementeren met behulp van artificial intelligence (AI). Onesurance kan met deze technologie met 90% nauwkeurigheid voorspellen welke waardevolle klanten binnen 12 maanden zullen vertrekken en Dialog Group kan ervoor zorgen dat er proactief en automatisch contact wordt opgenomen, waardoor 90% van deze waardevolle klanten kan worden behouden.

Voordelen van actief klantbeheer met AI

Jack Vos, oprichter van Onesurance, benadrukt de impact van deze technologie: “Churn is een significant probleem in de verzekeringssector, vaak als gevolg van overnames binnen de verzekeringsmarkt. Onze AI-gedreven modules produceren o.a. door een nauwe samenwerking met Insurance Data binnen een zeer korte time-to-value van één werkdag, zeer accurate voorspellingen welke klanten hun verzekeringen binnen een jaar zullen opzeggen en waar omzetgroei mogelijk is. Uit analyses blijkt namelijk dat gemiddeld 30% van de klanten zogenaamde “Defend” klanten zijn. Dit zijn klanten met de hoogste kans op royement én met de hoogste customer lifetime value.

onesurance dialog group

Efficiënt en proactief klantcontact

Patrick Roelandt, algemeen directeur van Dialog Group, legt uit: “Het benutten van signalen uit klantdata is cruciaal. Met een Digitale Collega kunnen we bijvoorbeeld deze Defend klanten 24/7 volautomatisch benaderen, wat de effectiviteit van het klantteam aanzienlijk vergroot. Deze aanpak, die recentelijk een internationale award heeft gewonnen, resulteert in hogere opbrengsten, lagere kosten en verhoogde klanttevredenheid.”

Praktische toepassingen van de Digitale Collega

De Digitale Collega kan ook taken uitvoeren zoals het inplannen van afspraken of het verzamelen van klantinformatie, waardoor het klantteam schaalbaarder wordt en er meer rendement uit de klantportefeuille gehaald kan worden. Bovendien zorgt de terugkoppeling van verrijkte klantdata voor betere analyses en klantinzichten.

Internationale klanten

De samenwerking tussen Onesurance en Dialog Group biedt verzekeraars, volmachten en intermediairs dus een krachtige tool om klantbehoud te optimaliseren en de bedrijfswaarde te verhogen. Beide bedrijven hebben daarmee in korte termijn al een internationale klantenkring opgebouwd en zijn 28 en 29 mei aanwezig op de INSURENXT in Keulen.

Over Onesurance:

Specialist in Deep Tech Data Science voor de Verzekeringssector

Onesurance is een toonaangevend deep tech data science bedrijf dat zich uitsluitend richt op verzekeraars, volmacht- en intermediairbedrijven.
Onesurance biedt deze partijen een AI Engine, die gebruik maakt van complexe algoritmes om betrouwbare voorspellingen te doen op basis van data uit de bekende backoffice systemen (zoals ANVA, CCS, DIAS). Dit verhoogt zowel de effectiviteit als de efficiëntie van processen.

Deze service wordt aangeboden als Predictions as a Service (PrAAS), wat klanten ontzorgt en hen in staat stelt om binnen enkele weken al optimaal te profiteren van de voordelen van AI-technologie. Belangrijke deliverables van de AI Engine van Onesurance zijn onder meer: royement verlagen, rendement verbeteren, efficiëntere werkprocessen, schaalbaar groeien en M&A tooling.

Meer over Onesurance: www.onesurance.nl

Contactpersoon: Jack Vos, oprichter Onsurance

Over Dialog Group:

Expert in digitale klantinteractie
Dialog Group is gericht op het perfectioneren van de digitale klantinteracties van organisaties. Door de inzet van onze professionals, services en technologie, maken wij frictieloze communicatie mogelijk via elk kanaal, op elk moment, met het grootste gemak voor de klant en veilig. Zo overtref je de verwachtingen van je klanten en voldoe je zeker aan hun eisen.

Dialog Group is voornamelijk actief in de Benelux, Duitsland en Tsjechië, waar het organisaties in staat stelt om met behulp van geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen hun klanten te binden door gepersonaliseerde, relevante, veilige, eenvoudige communicatie en interactie via alle kanalen. Dialog Group heeft meer dan 30 jaar ervaring in klantinteractie en communicatie en is daardoor in staat om de dagelijkse uitdagingen van organisaties op het gebied van klantcontact op te lossen.

Ontdek meer over Dialog Group

Contactpersoon: Patrick Roelandt, algemeen directeur Dialog Group

Dialog Group logo | Dialog Group
  Karine cirkel FINAL | Dialog Group

  Snel iemand spreken over dit persbericht?

  Neem dan contact op met Karine Copier

  +31 6 54943664
  [email protected]

  MEER INSPIRATIE

  Customer experienceDigitale klantinteractieDigitale transformatieSelfservice
  Transformeer jouw klantrelaties met Digitale Selfservice in de B2B-sector _ Dialog Group
  Transformeer jouw klantrelaties met Digitale Selfservice in de B2B-sector

  Transformeer jouw klantrelaties met Digitale Selfservice in de B2B-sector

  Leer hoe Digitale Selfservice in de B2B-sector de klanttevredenheid, efficiëntie en klantloyaliteit verhoogt door toegankelijkheid, personalisatie en controle te bieden. Ontdek praktische tips om deze waardevolle relaties te maximaliseren en de connectie met jouw klanten te versterken.

  Lees meer

  Artificial intelligenceCustomer experienceCustomer service
  geoffrey insurance | Dialog Group
  Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

  Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

  Geoffrey Insurance, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, versterkte klantrelaties door gepersonaliseerde interactieve video's te gebruiken. Deze video's, gebaseerd op klantinformatie, werden ingezet bij zowel aankoop als contractverlenging, wat leidde tot beter begrip van polissen en hogere klanttevredenheid. Dit succes toont de kracht van geautomatiseerde personalisatie voor effectieve klantcommunicatie.

  Lees meer

  Customer experienceDigitale klantinteractie
  video en klantbeleving | Dialog Group
  Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

  Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

  Leer hoe data in gepersonaliseerde interactieve video's de klantbeleving versterkt en bedrijven in staat stelt betere resultaten en hogere klanttevredenheid te bereiken. Ontdek de impact van realtime data, waarborging van datakwaliteit en het belang van up-to-date informatie. Neem het voortouw in digitale transformatie en verbeter de klantbeleving met interactieve, gepersonaliseerde video's.

  Lees meer