Dialog Group logo | Dialog Group

Interactieve gepersonaliseerde video’s: de 4 grootste voordelen en kansen voor B2B & B2C

Interactieve gepersonaliseerde video; een super krachtige tool voor zowel B2B- als B2C-bedrijven om de klantbetrokkenheid te vergroten en communicatie verder te personaliseren. In deze blog lees je meer over de 4 grootste voordelen en kansen van interactieve, gepersonaliseerde video’s. Inclusief handige praktijkvoorbeelden in zowel B2B- als B2C-omgevingen.

Voordeel & kans 1:

Verhoogde betrokkenheid en langer websitebezoek

Interactieve gepersonaliseerde video’s bieden je de mogelijkheid om klanten meer bij je organisatie te betrekken en geïnteresseerd te houden. Ze krijgen namelijk te zien wat ze willen zien en kunnen de inhoud die ze niet interessant vinden, eenvoudig overslaan. Het is bewezen dat interactieve video’s de betrokkenheid van klanten verhogen en hun aandacht beter vasthouden dan gewone video’s. Dit leidt vervolgens tot langer websitebezoek, waardoor de kans op een conversie toeneemt.

B2B praktijkvoorbeeld:

Een bedrijf maakt een interactieve gepersonaliseerde video om potentiële klanten te informeren over hun producten en/of diensten. De video kan bijvoorbeeld beginnen met een algemene introductie van het bedrijf en vervolgens overgaan naar specifieke informatie over de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt.

Tijdens de video kunnen kijkers voorkeuren voor producten of diensten aangeven en vragen beantwoorden die hen helpen te begrijpen hoe de producten of diensten kunnen worden toegepast in hun eigen zakelijke omgeving. Door deze vragen te beantwoorden worden kijkers meer betrokken bij de video en langer blijven kijken om te ontdekken wat het bedrijf nog meer te bieden heeft.

B2C praktijkvoorbeeld:

Stel je voor dat je als consument net een verzekering hebt afgesloten bij een verzekeraar en je een paar tellen later een interactieve gepersonaliseerde video in je inbox ontvangt. Deze video begint met een persoonlijk bericht waarin de verzekeraar je feliciteert met je nieuwe verzekering en gaat vervolgens over naar specifieke informatie over de voordelen en dekking van je polis.

Tijdens het bekijken van de video krijg je vragen voorgelegd over jouw specifieke klantprofiel en voorkeuren, waardoor je snel begrijpt hoe de verzekering met jouw persoonlijke omstandigheden werkt. Door deze vragen te beantwoorden, voel je je meer betrokken bij de video en raak je vertrouwd met de verzekeraar en hun dienstverlening. Bovendien kan de video worden aangevuld met chatmogelijkheden of ondersteund worden door een digitale collega, waardoor je klant de digitale selfservice positiefervaart en de kans op loyaliteit wordt vergroot.

Voordeel & kans 2:

Meer dataverrijking en hyperpersonalisatie

Met interactieve gepersonaliseerde video’s kun je meer mogelijkheden voor dataverrijking creëren, wat leidt tot een hogere mate van personalisatie. Door verzamelde gegevens vanuit de video af te leveren in bijvoorbeeld marketing- of crm-systemen, kun je een beter klantbeeld realiseren, klanten beter leren kennen en meer gerichte en gepersonaliseerde content aanbieden. Dit verhoogt weer de betrokkenheid en je verkoopkansen.

B2B praktijkvoorbeeld:

Een softwarebedrijf dat oplossingen maakt voor bedrijven kan interactieve gepersonaliseerde video’s maken waarin klanten worden uitgenodigd om feedback te geven over hun gebruik van de software. De gegevens die worden verzameld uit deze interactieve video’s worden teruggekoppeld naar een databron van een primair systeem, zodat het bedrijf beter inzicht krijgt in de behoeften en voorkeuren van klanten die de software gebruiken.

Op basis hiervan kan het bedrijf aanbevelingen doen aan opdrachtgevers over hoe ze de software beter kunnen gebruiken om hun klanten te ondersteunen en tevreden te houden. Daarnaast kan het bedrijf gepersonaliseerde trainingen en ondersteuning bieden aan individuele klanten op basis van hun gebruikspatronen en feedback, verwerkt in specifieke upsell aanbiedingen binnen deze interactieve gepersonaliseerde video’s.

B2C praktijkvoorbeeld:

Een online retailer die kleding verkoopt kan interactieve gepersonaliseerde video’s maken waarin klanten worden uitgenodigd om hun voorkeuren en interesses aan te geven. Op basis van de verzamelde gegevens kan het bedrijf gepersonaliseerde aanbevelingen doen voor producten en promoties in de vorm van interactieve gepersonaliseerde video’s, die afgestemd zijn op de interesses en voorkeuren van de klant.

Het bedrijf kan ook gebruik maken van dynamische prijsstelling in deze video’s, waarbij de prijs van een product wordt aangepast op basis van de individuele prijsgevoeligheid van de klant en zijn/haar koopgedrag. Dit kan leiden tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit, omdat klanten zich beter begrepen voelen en meer waarde krijgen voor hun geld, verwerkt in gepersonaliseerde aanbevelingen via de video die voor hun op maat lijkt te zijn gemaakt.

Voordeel & kans 3:

Verbeterde klantervaring en merkloyaliteit

Interactieve gepersonaliseerde video’s bieden je de mogelijkheid om de klantervaring te verbeteren door digitaal een dialoog aan te gaan met de klant. Door de kijker vragen te stellen en feedback te (laten) geven, kun je de klant meer betrekken bij het bedrijf en de merkloyaliteit vergroten. Bovendien kun je door gamification en instant win-spellen te gebruiken, positieve ervaringen creëren en je naamsbekendheid vergroten. Iedereen vindt het leuk om een persoonlijk bericht te ontvangen en zelf aan de knoppen te zitten.

B2B praktijkvoorbeeld:

Stel je voor dat een bedrijf in de zakelijke dienstverlening gespecialiseerd is in adviezen op het gebied van collectieve pensioenen voor werkgevers. Het bedrijf kan interactieve gepersonaliseerde video’s gebruiken om werkgevers op een snelle, unieke manier te bereiken.

De video kan bijvoorbeeld als onboarding video worden ingezet om uitleg te geven over de pensioenregeling. De kijker kan vragen beantwoorden, keuzes maken of feedback geven zodat ze de pensioenregeling volledig bij hem past. De werkgever krijgt zo van de zakelijke dienstverlener een tool aangereikt om al haar medewerkers individueel beter inzicht te geven in hun persoonlijke pensioensituatie. De zakelijke dienstverlener onderscheidt zich op deze manier van andere dienstverleners die niet zo’n unieke en interactieve ervaring bieden.

B2C praktijkvoorbeeld:

Een online reisbureau kan interactieve gepersonaliseerde video’s gebruiken om klanten voor, tijdens en na hun vakanties te informeren. Over de gekozen vakantiebestemming en voorbereidingen op de reis maar ook voor aanpassingen op hun pakket of voor het selecteren van extra’s bij hun verblijf.

Door de video interactief te maken, kunnen klanten zelf aangeven wat hun voorkeuren zijn en kan het reisbureau persoonlijke aanbevelingen doen voor nieuwe reizen op basis van hun voorkeuren en budget. Of om bij terugkomst feedback te geven over hun vakantie en reviews te verzamelen. Het resultaat? Dankzij de gepersonaliseerde aanpak verbetert het reisbureau de klantervaring, biedt haar klanten meer mogelijkheden voor digitale selfservice en vergroot zo de merkloyaliteit.

Voordeel & kans 4:

Beter bereik, verhoogde conversies en omzetgroei

Door interactieve gepersonaliseerde video’s te gebruiken, kun je je bereik verbeteren en conversies of omzet verhogen. Iedereen kijkt liever naar een persoonlijke video dan een e-mail. Voeg bijvoorbeeld productzoekers, polls en quizzen aan je video’s toe, zodat je klanten nog beter geholpen worden bij het maken van beslissingen en betrek hen tegelijkertijd meer bij jouw organisatie. Als klap op de vuurpijl kun je je omzet verhogen door persoonlijke aanbevelingen, rekenmachines en offerteaanvragen aan je video’s toe te voegen.

B2B praktijkvoorbeeld:

Door inzet van interactieve gepersonaliseerde video’s kunnen bedrijven snel en gemakkelijk inzicht krijgen in de behoeften van potentiële klanten en gerichte leads genereren voor het salesteam. In plaats van iedereen door medewerkers te benaderen en zo de werkdruk op te voeren kan bijvoorbeeld een Digitale Collega (ofwel procesbot) worden gekoppeld aan de video. Klantgroepen kunnen met behulp van de Digitale Collega door een proces worden begeleid en naar de video worden gebracht om daar verder persoonlijke vragen te beantwoorden en andere interacties te stimuleren. De kijker kan zelf antwoord geven, een afspraak inplannen of informatie vanuit de intake teruggeven om de afspraak effectiever te laten verlopen. Dit resulteert in effectievere inzet van medewerkers maar ook tot betere activatie van klanten via deze digitale selfservice.

B2C praktijkvoorbeeld:

Interactieve gepersonaliseerde video’s kunnen worden gebruikt om enorme hoeveelheden gegevens over de voorkeuren en het gedrag van klanten te verzamelen en realtime te analyseren. Dit kan zelfs binnen de video leiden tot gepersonaliseerde aanbiedingen voor individuele klanten en de kans vergroten dat ze daadwerkelijk een aankoop doen. Door interactieve gepersonaliseerde video’s toe te passen binnen elke fase van de klantreis, kan de klantervaring sterk worden verbeterd en de omzet worden verhoogd.

Ihre Kunden sind bereit für die Zukunft - Ihr Customer Communication Management auch?

Kortom, alles in een notendop:

Interactieve gepersonaliseerde video’s bieden enorm veel voordelen en kansen voor bedrijven in zowel B2B- als B2C-omgevingen. De 4 grootste kansen en voordelen nog één keer op een rijtje:

 

  1. Verhoogde betrokkenheid en langer websitebezoek
  2. Meer data-verrijking en hyperpersonalisatie
  3. Verbeterde klantervaring en merkloyaliteit
  4. Beter bereik, verhoogde conversies en omzetgroei

Ontdek de kracht van interactieve gepersonaliseerde video’s voor jouw bedrijf

Wil je meer weten over hoe interactieve gepersonaliseerde video’s jouw bedrijf kunnen laten groeien? Neem dan contact op met Dennis voor een persoonlijke introductie en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen:

Dennis Koorn | Dialog Group

Snel iemand spreken over wat interactieve gepersonaliseerde video's voor jouw bedrijf kunnen betekenen ?

Neem dan contact op met Dennis Koorn

+31 6 346 58 510
[email protected]

Dennis Koorn | Dialog Group

Snel iemand spreken over wat gepersonaliseerde interactieve video's voor jouw bedrijf kunnen betekenen ?

Neem dan contact op met Dennis Koorn

+31 6 346 58 510
[email protected]

MEER INSPIRATIE

geoffrey insurance | Dialog Group
Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Casestudy: hoe Geoffrey Insurance de klantbetrokkenheid versterkte met gepersonaliseerde interactieve video’s

Geoffrey Insurance, een Britse autoverzekeringsmaatschappij, versterkte klantrelaties door gepersonaliseerde interactieve video's te gebruiken. Deze video's, gebaseerd op klantinformatie, werden ingezet bij zowel aankoop als contractverlenging, wat leidde tot beter begrip van polissen en hogere klanttevredenheid. Dit succes toont de kracht van geautomatiseerde personalisatie voor effectieve klantcommunicatie.

Lees meer

video en klantbeleving | Dialog Group
Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Data in video zorgt voor een 10+ klantbeleving

Leer hoe data in gepersonaliseerde interactieve video's de klantbeleving versterkt en bedrijven in staat stelt betere resultaten en hogere klanttevredenheid te bereiken. Ontdek de impact van realtime data, waarborging van datakwaliteit en het belang van up-to-date informatie. Neem het voortouw in digitale transformatie en verbeter de klantbeleving met interactieve, gepersonaliseerde video's.

Lees meer